Charlie framför brasan

Hur lite jag än vill tänka på det så är det så att Charlie faktiskt börjar bli lite till åren. Även om taxar generellt lever ganska länge så märks det ändå att han inte är den där pigga tokstollen som han var i sina yngre dagar. Det märks att han tar lite längre tid på sig att resa sig, och att han helst inte vill vara ute några länge stunder när det är kallt och blött ute. Ungefär som jag då kanske. Jag är väl inte heller någon ungdom, och har lagt mig till med det här gubbstönet när jag reser mig från soffan eller knyter skorna. Kroppen är inte längre vad den en gång var. Jag säger inte att jag är gammal. Jag menar bara att kroppen knappast kommer att bli yngre, och det är väl vedertaget att den börjar förfalla runt 40 någon gång. Så jag är en bit in i förruttningsprocessen om man säger så. Skämt åsido, men ni fattar vad jag menar.

Bättre för Charlie
Så jag har bestämt mig för att anpassa hemmet lite mer efter Charlie. Inte några stora förändringar, men att lägga till sådant som jag vet att han skulle uppskatta. Steg ett är en kamin. Han skulle älska att ligga vid brasan och värma sig på vintrarna. Nu är det ju ganska mycket jobb att sätta in en vedeldad kamin, men jag har tittat lite på elektriska eldstäder som verkar vara ett bra alternativ. Det är alltså ungefär som en vanlig kamin fast man inte eldar ”på riktigt”. Ingen ved. Ingen skorsten. Men man får flammorna, och man får värmen. Om man vill. Man kan tydligen stänga av värmen också så att man till exempel kan ha kaminen igång även varma sommarkvällar. Det låter lite som rymdforskning i mina öron, men det låter ju också himla bra.

Lite fler pallar
Jag ska också ställa ut lite lägre pallar på olika ställen, till exempel vid soffan och sängen. Så att Charlie kan koma upp utan att behöva hoppa hela hoppet så att säga. Taxar har ju så lång rygg också så de kan ju få problem med ryggen, och jag vill försöka förebygga onödig belastning. Så det är lite sådant jag funderar på, och så blir det säkert mer också. Men det är helt klart dags att de här gubbarna börjar anpassa sig lite mer efter sin ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.