The King of Pop

Så länge jag kan minnas har jag lyssnat på Michael Jackson. Hans musik har alltid tilltalat mig och enligt mig finns det ingen annan artist som har lyckats göra lika många mästerverk som han. Hans låtar är tidlösa klassiker. Att välja en favoritlåt är svårt då det finns så många bra och dessutom är de ju bra på olika sätt också, men om jag absolut måste välja en så blir det Thriller. Den är helt enkelt en fantastisk låt som jag aldrig kan tröttna på, och dessutom har den en bra musikvideo också.

En annan låt som jag gillar mycket är Earth Song, eller What About Us som den också kallas. Faktum är att låten ursprungligen skrevs för Dangerous-albumet med namnet What About US, men den kom inte med där utan blev istället Earth Song på HIStory-albumet. Den tidiga varianten What About Us är likadan som Earth Song med skillnaden att Michael sjunger i falsett i slutet av låten, vilket han inte gör i slutet av Earth Song.

Michael Jackson är så mycket mer än bara en röst. Han är en show. Hela hans utseende, hur han klär sig, hur han rör sig, hur han dansar… Han är liksom ett helt paket, och det tror jag att man måste vara för att kunna gå så långt som han. Det räcker inte att bara kunna sjunga, eller att vara snygg, eller att ha ett syskon eller en pappa som är känd. Man måste vara unik och man måste vara sig själv. Först då kan man gå till historien som något alldeles extra, som Michael Jackson och Madonna och Elvis Presley.

Nu finns det förstås en del saker förutom musiken som har gjort att Michael har fått mycket uppmärksamhet, som hans näsoperationer (och andra operationer), hans allt blekare hudfärg och anklagelser om sexuella övergrepp. Men på något sätt har han alltid klarat sig ur alla knipor med hedern i behåll. Man vet inte riktigt vad som är sant och vad som är påhitt och rykten när det gäller Michael Jackson, och det är nog lite det som ger honom en sådan enorm dragningskraft. Han är en karaktär fylld av mystik, som nästan inte ens är mänsklig. Han är som ett evigt barn som aldrig ville bli vuxen. Det sägs till exempel att han sov i en tryckkammare för att förhindra åldringsprocessen.

Han är som är blandning av människa och saga, och från att ha varit människa den första tiden i sitt liv blev han med tiden mer och mer saga. Mot slutet tror jag knappt att han var människa alls. Michael Jackson är helt enkelt en väldigt fantastisk person som med sin utstrålning, mystik och musik har givit världen en väldigt fin gåva. Jag säger är, för även om han nu är bortgången så är han fortfarande odödlig och kommer alltid att vara. Precis som Elvis Presley. Jag tror alltid att det var Michael Jacksons öde, och kanske också vilja, att dö innan han blev gammal.

2 thoughts on “The King of Pop

 1. Svara
  Thomas - 29 november, 2015

  Nu vet jag inte om han alltid har kommit ut med hedern i behåll från sina många skandaler, men det går knappast att förneka att mannen är en ikon utan dess like som gjort mycket för världens musik. Bra inlägg!

  1. Svara
   Michael - 1 december, 2015

   Det har du rätt i. Tack!

   /Michael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.